
ASHTON LAKE NO. III CONDOMINIUM ASSOCIATION, INC. 

AS OF JANUARY 1, 2024 

 

 

Q: What are my voting rights in the condominium association? 

A: Each unit owner of record may cast one vote.  Proxies may be utilized as 

provided by Sect. 718.112 Fla. Stat. See Bylaws of Ashton Lake No. III 

Condominium Association, Inc. at Paragraphs 2.6 and 2.7. 

 

Q: What restrictions exist in the condominium documents on my right to use 

my unit? 

A: The use restrictions are described in Article 10 of the Declaration of 

Condominium of Ashton Lake No. III. 

 

Q: What restrictions exist in the condominium documents on the leasing of my 

unit? 

A: All leases must be approved by the Association.  The units may be leased a 

maximum of four (4) times per year.  The minimum lease period is thirty 

(30) days.  See article 10.7 of the Declaration of Condominium of Ashton 

Lake No.III. 

 

Q: How much are my assessments to the condominium association for my unit 

type and when are they due? 

A: Assessments are due monthly.  The monthly basis for 2024 is $1,1626.00 

per month for the months of January to April, then $581.00 per month for 

the months of May to December. 

 

Q: Do I have to be a member of the association?  If so, what is the name of the 

association? 

A: Membership in Ashton Lakes Community Association, Inc. is mandatory.  

Each unit owner of record may cast one vote.  See Bylaws of Ashton Lake 

Community Association, Inc. Paragraphs 2.6 and 2.7.  The assessment is 

$304.00 per month, which is included in the above stated monthly 

assessment fees. 

 

Q: Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other 

commonly used facilities?  If so, how much am I obligated to pay annually? 

A: No. 

 

Q: Is the Condominium Association or other mandatory membership 

association involved in any court cases in which it may face liability in 

excess of $100,000.00?  If so, identify each such case. 

A: No. 

 

NOTE:  THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY 

IN NATURE.  A PROSPECTIVE PURCHASER SHOULD REFER TO ALL 

REFERENCES, EXHIBITS, HERETO, THE SALES CONTRACT AND THE 

CONDOMINIUM DOCUMENTS. 


